Zkáza z vesmíru

18.09.2010 11:22

 

Zkáza z vesmíru:

Vědci z celého světa hledají způsob, jak zachránit lidstvo


 

Tým vědců z amerického NASA (Národní úřad pro letectví a kosmonautiku) pod vedením profesora Charlese F. Boldena objevil obří asteroid, který se brzy srazí se Zemí. Dojde k tomu pravděpodobně začátkem léta roku 2011.

Asteroid označovaný jako Hefaistos50 byl objeven 27. dubna a v průměru měří asi 8000 metrů. Přesné datum jeho střetu se Zemí vědci zatím vypočítat nedokázali. Odhadují však, že ke srážce dojde někdy mezi 15. červnem a 2. červencem příštího roku.

Náraz tak obrovského tělesa podle Boldena způsobí globální katastrofu. Výbuch a následná tlaková vlna, jež budou náraz doprovázet, zničí téměř veškerý život na planetě. Bolden dodává: „Sám výbuch by neměl vyhubit veškerý život na Zemi. Jeho následkem se však planeta ponoří do tmy a zavládne globální zima. Na toto prostředí se nedokáže adaptovat ani zbytek organismů. Jedinou šancí na přežití lidstva je evakuace na jinou, Zemi podobnou planetu.“

Ve světle těchto událostí vyzývá ředitel NASA Charles F. Bolden vlády všech zemí, aby poskytly odborníky v oblasti astronomie, astrofyziky, fyziky plazmatu, biologie, biochemie, geologie, antropologie a dalších vědních odvětví za účelem sestavení mezinárodního týmu, který by se měl hrozící katastrofou neprodleně začít zabývat. Jeho úkolem bude především vytipování planet vhodných pro případné přesídlení.


 

—————

Zpět